Geboortekaartjes en religie

Religie kan soms een lastig onderwerp zijn als het gaat om de opvoeding van je kind. Omdat opvoeding begint bij de geboorte van je kind, kan religie ook een rol spelen bij de zwangerschap. Neem bijvoorbeeld het geboortekaartje. Wat zijn de ‘do’s en don’ts als het gaat om de tekst van jouw geboortekaartje met betrekking tot religie? Kaartopmaat.nl heeft het voor je uitgezocht.

Neem bijvoorbeeld Dieuwertje uit Oegstgeest. Haar moeders familie is katholiek, terwijl haar vaders familie niet gelovig is. Daarom hebben haar ouders bij haar geboorte twee verschillende geboortekaartjes laten maken. Op het ene geboortekaartje stond de tekst: “Wij zijn super blij met ons nieuwe donderkopje!” Maar aangezien de katholieke kant van haar familie dat iets te enthousiast vond, hebben haar ouders uit voorzorg een tweede kaartje laten maken met de tekst: “Wij zijn super blij met ons nieuwe meisje!”. Het zijn maar kleine dingetjes, maar ze kunnen wel verschil uitmaken.

Zo zijn er ook aparte weblogs voor het maken van islamitische geboortekaartjes, waar alle Arabische teksten staan weergegeven. Zij helpen je met het maken van keuzes die gevoelig kunnen liggen of gewoon lastig zijn om te maken. Denk bijvoorbeeld aan tweetalige geboortekaartjes als je bijvoorbeeld Nederlandse en islamitische familie hebt. Zo wordt er aan iedereen gedacht!

De tekst op jouw geboortekaartje moet natuurlijk uniek zijn. Kaartopmaat.nl maakt daarom gebruik van een speciale applicatie waarmee je aan je eigen kaart kunt knutselen! Zo hoef je dus niet uren te zoeken naar de juiste kaart. Kies gewoon jouw favoriete design, pas de kaart makkelijk en snel aan en ga alle complicaties uit de weg!

geboortekaartjes religie


Laat een bericht achter

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>