Gedichtjes voor een speciaal geboortekaartje

De meeste kinderen worden gezond geboren, maar er zijn ook uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer je bevalt van een kindje met het syndroom van down. Ook jij wilt de geboorte van jouw baby aankondigen met een geboortekaartje. Maar wat schrijf je er nu eigenlijk op?

De meningen hierover zijn een beetje verdeeld. Zo vinden sommige mensen dat het belangrijk is dat je niet al bij het geboortekaartje aangeeft dat jouw kindje ‘anders’ is. De rest van zijn leven zal het daar verder nog mee te maken krijgen. De andere partij vindt juist dat je het moet vertellen en niet uit de weg moet gaan. Hierdoor krijg je achteraf pijnlijke situaties, wanneer mensen een ‘gezond’ kindje hadden

verwacht. Daarnaast laat je alleen maar zien dat je geen moeite hebt met het feit dat jouw kindje het downsyndroom heeft, wanneer je het op het geboortekaartje al vermeldt.

Welke keuze jij ook maakt, het moet jouw keuze zijn. Jij moet je er goed bij voelen en niemand anders dan jijzelf kan bepalen wat juist is. In het geval dat jij besluit een tekst erop te zetten, die weerspiegelt dat jouw kindje uniek is, dan zijn hier een aantal zelf gemaakte, originele gedichtjes.

                                                                                                        

kddfjhfilhrlk

Gedichtje 1
 Je hebt een lieve lach
en twee mooie ogen.
Ik houd van jou, iedere dag.
Dat kan ik je beloven.

Gedichtje 2
Je aanschouwt misschien wat anders,
de dingen om ons heen.
 Maar samen maken wij één wereld,
je bent nooit meer alleen.

Gedichtje 3
De natuur heeft jou 1 extra chromosoom gegeven,
daarom mag jij de wereld op een andere manier beleven.
Jouw leven wordt een sprookje met een ‘happy end’,
want jij bent het vrolijkste kindje dat de aarde kent.

 

 

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om gewoon een mooie foto van jouw baby te maken en deze te verwerken tot een geboortekaartje. Klik op deze link om jouw foto te uploaden of kies uit één van de bijzondere designs

 


U kunt niet meer reageren.