Kerstvakantie met Frozen

Misschien denk je nu dat Kerst nog heel ver weg is. Dit is echter niet het geval! Voor je het weet is het bijna Kerst en dan slaat de stress toe; de menu’s, familiebezoeken, de kerstboom, versieren en vooral: kerstkaarten versturen! Word je nu misschien toch een beetje¬†gestrest? KaartopMaat.nl helpt je graag met gemakkelijk en snel een kerstkaart te ontwerpen. Heb je dat in ieder geval van je lijstje afgestreept ūüôā

In de kerstvakantie zijn de kids ook twee weken vrij. Vlak voor de Kerst is het leuk om met de handen bezig te zijn; knutselen, bakken en spelletjes spelen. Buiten is het koud en grauw en daarom geeft het een enorm liefdevol gevoel om het binnen lekker warm en gezellig te maken. Het thema wat meteen te binnen schiet om mee aan de slag te gaan is natuurlijk: Frozen! Dé Disneyhit van de laatste tijd. Overal waar je kijkt zijn er Frozen-producten te koop en de film hebben de kinderen minstens al vier keer gezien. Hieronder vind je vier tips om lekker aan de slag te gaan met de kinderen. Met het thema Frozen natuurlijk, daar worden kinderen gegarandeerd enthousiast van! Veel plezier!

  1. Build a snowman! Olaf is misschien wel de leukste personage uit de film. Iedereen wordt vrolijk van hem. Op deze pagina kan je hem zelf in elkaar zetten door te knippen en te plakken.
  2. Kleuren maar! Kleurplaten zijn ook nog steeds één van de favorieten van kinderen. Kleuren kunnen ze de hele dag door. Deze website heeft een heel groot aanbod aan kleurplaten en dus ook van Frozen. Printen en kleuren maar.
  3. Spelletje Frozen. Olaf houdt heel erg van de zon maar hij weet niet dat hij dan zal smelten… Hier is een heel leuk spelletje op bedacht. Op deze site¬†staat alles wat er voor nodig is. Zo gaat het spel: gooi de dobbelsteen om de beurt¬†en leg het lichaamsdeel van Olaf¬†dat weergeven staat op de dobbelsteen goed neer. Wanneer een zon wordt gegooid ‘smelt’ een lichaamsdeel¬†en moet die weer terug gelegd worden bij de delen die nog niet gelegd zijn. Degene die als eerste Olaf in elkaar heeft, heeft gewonnen!
  4. Sneeuwpop cupcakes. Iets lekkers maken voor papa, opa en oma of vriendjes en vriendinnetjes; dat is leuk! Maak op eigen creatieve wijze een cupcake met het thema Frozen. Hier kan je kijken voor inspiratie maar zelf aan de slag gaan met marsepein, chocolade en andere versieringen kan ook resulteren in hartstikke leuke creaties!

Veel plezier!

 


U kunt niet meer reageren.