Wondertweeling geboren!

In Boston is er wel een heel bijzondere tweeling geboren. De 35 jaar jonge Lindalva was al een tijd zwanger van een tweeling tot ze na 24 weken weeën kreeg. Dit was natuurlijk veel te vroeg en de artsen probeerden in het ziekenhuis de bevalling uit te stellen. Lindalva was hartstikke bang dat dit invloed zou hebben op de gezondheid van haar kindje. De artsen boekten geen succes, want vier dagen later werd haar eerste zoontje geboren, Alexander.

De eerste
Alexander woog maar 745 gram en was veel te klein. Lindalva zag hoe klein haar zoon was en moest huilen. Ze was bang dat het niet goed zou komen met hem. Hij was veel te vroeg geboren. Maar er gebeurde iets vreemds, want nadat Alexander was geboren stopten de weeën! Door een aantal ingewikkelde handelingen van de artsen met de moederkoek en de navelstring bleef het tweede kind ongeboren. De tweede baby kreeg meer tijd om door te groeien.

Risico
Lindalva kreeg antibiotica om mogelijke infecties tegen te gaan. Een ongeboren baby is bijzonder gevoelig voor een infectie van buitenaf. Gelukkig is hier geen sprake van geweest en hebben de baby en zijn moeder geen infectie opgelopen.

De tweede
24 dagen later kwamen er weer weeën opzetten! Haar tweede zoon Ronaldo werd gezond en op een juist gewicht geboren. Ook had hij geen beademingsapparaat nodig. Beide baby’s zijn gezond in het ziekenhuis en zijn aan het groeien. De jongens en hun moeder kunnen waarschijnlijk naar huis op de dag van de origineel uitgerekende datum. Het gaat goed met ze. De jongste van de twee heeft kans op een oogoperatie en een hernia, maar alleen de tijd zal ons vertellen wat precies de verschillen in de ontwikkelingen tussen de twee zullen zijn.

Achteraf
Lindalva vindt haar baby’s beiden een wonder. ‘Ronaldo is een wonder omdat hij binnen is gebleven, Alexander omdat hij zijn veel te vroege geboorte heeft overleefd.’ aldus de moeder. Zo zie je maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Verwacht jij ook een tweeling? Het is leuk om een speciaal geboortekaartje te maken omdat je tweelingen verwacht. Bij Kaartopmaat.nl/geboortekaartjes heb je enorm veel keuze van elementen om een ultieme geboortekaartje te maken!

Kaarten tweelingen blog 5


U kunt niet meer reageren.